Vinproducenter & Vinodlare

Blomstrande terass i DourodalenÄr du sugen på en minisemester till Dourodalen och vill ta del av dess vackra natur? Eller lutar dina planer mer åt att lära sig mer om portvin och hjälpa till under druvplockning och vinframställning? Om så är fallet kan jag rekommendera följande källor:

  • Taylor's -ett kunnigt familjeägt företag som fortsätter att sprida entusiasm och genomarbetad information om portvin. Taylor's erbjuder guidadade rundturer och portvinsprovning. Väljer du att besöka företaget får du inte missa att ta en tur i deras vackra trädgård och spännande vinshop!

www.taylor.pt

  • Calem -ett generöst företag som erbjuder såväl guidade rundturer som portvinsprovning, varav samtliga portvin kan inhandlas i deras vinshop. Mycket trevlig och kunnig personal!

www.calem.pt

  • Sandeman -ett av portvinsbranschens mest erkända företag som, utan tvekan, kan sin sak! Även här erbjuds guidade turer och portvinsprovning.

www.sandeman.eu

  • Portvinsinstitutet -kunnig personal som kan ge dig den information du söker, oavsett om du vill fördjupa dig i portvinets historia, geografiska utbredning, ta del av statistikuppgifter eller provsmaka portvin. I dess vinshop finner du portvin från flertalet av Portos erkända portvinsproducenter.

www.ivdp.pt

  • Quinta da Avessada -rekommenderas varmt till dig som vill besöka Dourodalen och dess vinodlingar, ta del av portvinets historia på en djupare nivå och provsmaka portvin, muscatvin och andra findrycker. Dess vackra lokaler och fantastiska vinshop inspirerar och personalens kunskaper imponerar. Besöket kommer inte göra dig besviken!

www.enotecadouro.com

  • Quinta do Marco, hos vinproducenten Alberto Gomes. På denna vingård finns möjlighet att hjälpa till under skörden och vintrampningen och få en glimt av hur det är att vara en enskild vinodlare i Dourodalen. Är du intresserad av att lära dig mer om Port och den portugisiska vinkulturen är detta ett givet val. Vingården tillhör en av de mindre i Dourodalen och har tillsammans med andra mindre gårdar bildat en förening med följande webbadress:

www.lavradoresdefeitoria.pt