Om mig

Jag är en 21-årig med ett stort intresse i portvin. Efter en semestervecka i Portugal, som innefattade en portvinsprovning i Porto, fick jag upp ögonen för drycken och jag ville lära mig mer. Jag insåg ganska snart att det finns snålt om information om portvin på svenska och blev tvungen att söka mig till brittiska källor. Jag måste erkänna att jag till en början tyckte det var svårt att få ett grepp om portvin, både vad gäller det breda utbudet av sorter, dess framställning och dess historia.

När jag inom gymnasiekursen Projektarbete fick möjlighet att fördjupa mig i ett ämne kändes det som en självklarhet att återvända till Portugal och lära mig mer om portvinet. Under en veckas tid samlade jag information från skilda vinodlare och vinproducenter runtom i Porto, jag besökte Portvinsinstitutet och flera olika muséer. Jag fick även äran att möta Portugals före detta ekonomiminister Manuel Pinho för vidare information om portvinets betydelse för landets ekonomi.

De kunskaper jag samlade i Portugal var så fantastiska att jag ville sprida det till Sverige och bidra till en ökad kunskap om portvin. Resultatet av mitt projektarbete är denna webbsida, som jag är efter stor arbetsinsats känner mig nöjd med. Jag hoppas att jag med www.portvinsguiden.nu kan skapa en ökad nyfikenhet till portvin, för denna dryck är mycket spännande.

 

Ciao,

Victoria Westrin

 

Tack till/Thanks to/Obrigada a:

  • Carlos Dithmen, Porto
  • Dr. Manuel Pinho, före detta ekonomiminister i Portugal/ex- minister of economy in Portugal, Lisboa
  • Alberto Gomes, vinproducent på Quinta do Marco/winemaker at Quinta do Marco, Douro, Porto
  • Chris Forbes, vinproducent på Taylor's/winemaker at Taylor's, Porto
  • Dirk Niepoort, vinproducent på Taylor's/winemaker at Niepoort, Porto
  • Vinproducenterna på Quinta da Avessada/the winemakers at Quinta da Avessada, Favaios, Douro, Porto
  • Vinproducenterna på Sandeman/the winemakers at Sandeman, Porto
  • Portvinsinstitutet/The Port Wine Institute, Porto